Actionfilmer när de är som bäst

Gällande action filmer så finns det en rad sådana. Vad är det då som utgör en bra actionfilm? Här går det via IMDB, som är världens störa filmdatabas online, att läsa vilka poäng olika filmer får. En del gånger floppar de fullständigt medan de andra gånger höjs till skyarna. En man som gjorde många bra actionfilmer som rosats är John Carpenter. Detta genom att skapa Flykten från New York med storstjärnan Kurt Russel som huvudrollsinnehavare. På så sätt är det lätt att få tron på att en välkänd skådespelare kan lyfta en film. Tyvärr kan detta vara mycket sant, vilket många gånger medför att ett dåligt manus fortfarande kan lyftas av bra skådespelare.

I mångt och mycket är det nog så, men utan en bra historia så kommer de flesta filmer inte att gå hem hos de luttrade filmälskarna av genren actionfilmer. Det har genom tiderna funnits många huvudrollsinnehavare i actionfilmer, som gång på gång fått göra så kallade serieproduktioner. Naturligtvis lär sig alla känna dessa personer. Dock kommer detta inte att vara ett tecken på bra actionfilmer, utan bara vara något som flyter på och fungerar genom att avtrubba tittaren inför verkligheten. Naturligtvis är det också så att många som ser actionfilmer, gör detta enbart för att få en overklig actionupplevelse av stora mått.

När kvaliteten ska avgöra ödet för en actionfilm

När det enbart är kvalitet som ska avgöra om en actionfilm verkligen kan anses som bra, så kan det många gånger leda till tristess för de som ser den. I det fallet handlar det då om att filmen ska vara baserad på något som kan infogas i verkligheten. Detta ska då ha ingredienser får verkliga händelser som dramatiserats på ett actionfyllt sätt. Här finns det då filmer som Seal Team Six och Zero Dark Thirty. Dessa två bygger på att finna och eliminera Osama Bin Laden. Naturligtvis är detta en mycket omtalad verklighetsbaserad händelse. Dock är det kanske inte sådana saker som gör att en älskare av actionfilm får sitt vid bioduken eller filmrutan. Här handlar det oftast om att vara den som får en adrenalinkick av påhittade historier.

När fart och fläkt får avgöra ödet för actionfilmer

Några som verkligen har lyckats med sin kärriär som huvudrollsinnehavare i actionfilmer är Arnold Schrazenegger, Sylvester Stallone, Bruce Willis och Vin Diesel. Tyvärr är det dock så att de flesta av dessa skådespelare börjar på att komma till åren. I vilket fall är det så att de tillsammans fram till dags datum lyckats medverka i totalt 305 filmer. Det kommer också att finns filmer som fått bra betyg med Jean Clude van Damme samt Eric Roberts, men dessa kommer att vara mera oregelbundna och tyvärr tog de på sig massor av tveksamma roller under sin senare tid som skådespelare. Tyvärr är det något som händer då många skådespelare ser till kvantitet istället för kvalitet de sista åren av sin filmkarriär.

När det gäller dags nya stjärnor inom actionfilm, så kommer det faktiskt att finnas en rad bra skådespelare och filmer som har kommit fram i ljuset. I det fallet finns Gerard Butler med London has Fallen och nya Den of Thieves. Här kan du också se Jason Statham som toppade sin karriär med filmserien Transporter. Detta gjorde senare att han också fick medverka i den största filmserien av alla, Fast and Furious. Någon som heller inte får glömmas bort är Michael Jai White som gör otroliga kamsportfilmer. Här finns två bra filmer i Never Back Down och Blood and Bone. När fart och fläkt får avgöra, så vill de flesta att det ska hända saker och då kommer verkligheten rörande actionfilm i bakgrunden.